septembernieuws

Beste koristen, musici actief of geliefd passief!


Amarylca, als koor van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans in Lier start in september in het nieuwe decreet van het Deeltijds KunstOnderwijs ( DKO ).
We behouden de naam “meisjeskoor Amarylca” binnen de cursus groepsmusiceren vanuit een stevige 20-jarige ervaring van samen koorzingen!
Omdat dit startpunt ons de mogelijkheid geeft alles te ‘herbekijken’ is er momenteel veel ruimte om nieuwe vocale paden te betreden.

Vocale paden die misschien leiden naar een nieuwe invulling van de wekelijkse repetities met alweer nieuwe koorzangers die ons zullen verheugen en nieuwe
projecten die we samen mogen bedenken. We zijn er ons van bewust dat de snelle digitale wereld en de vervooruitdenkende
maatschappij ons op de hielen zit om onze kooragenda vol te plannen...echter neen, wij hebben nog geen concertruimtes gereserveerd tot in 2020!


Op zaterdag 1 september 2018 starten we wel met de “nieuwbouw” van Amarylca, een witte bladzijde, nieuwe partituren in een nieuwe structuur.
Er zijn heel wat ideëen die borrelen onder de koorzangers en dirigente... welke creaties daaruit zullen ontstaan kan je weldra lezen op deze wereldwijde bladzijde.
Waar we momenteel verlangend naar uitkijken zijn de intense wekelijkse repetities op zaterdag van 10.30u - 12.30u!

Welkom om deze repetities actief of geliefd passief te volgen.


Lieve vocale groeten,


Amarylca & noëlle
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Amarylca føler og synger med Midtvest Pigekor

Met onder meer enkele sfeervole kerstconcerten, een onderdompeling in de wereld van Whitacre en een gesmaakt optreden op de Lierische Kunsten, hebben we onze twintigste verjaardag vorig schooljaar mooi ingezet. We zijn echter nog lang niet uitgefeest. Na een deugddoende vakantie en de geboorte van 4 verse Amarylcababy's, is het koor weer helemaal terug om verder te zingen in feeststemming.

Bij een verjaardagsfeest horen fijne gasten. We zijn dan ook bijzonder blij dat we binnenkort het Deense Midtvest Pigekor op Belgische bodem mogen verwelkomen. Samen met hen brengen we een heel oktoberweekend al zingend door. U kan komen luisteren op volgende momenten:

 

zaterdag 14 oktober, 16u: Evensong in de Sint-Gummaruskerk, Lier

met: Helicon, Midtvest Pigekor en Amarylca

Gratis

 

zondag 15 oktober, 10:30u: Hoogmis in de Sint-Romboutskathedraal, Mechelen

met: Midtvest Pigekor en Amarylca

Gratis

 

zondag 15 oktober, 16u: Concert in de Jezuitenkerk, Lier

met: Midtvest Pigekor en Amarylca

5 euro (drankje inbegrepen)

 

En dan, op 19 november, is het tijd voor het sluitstuk van ons jubeljaar. Een cadeautje voor onszelf, maar ook voor u natuurlijk. We delen ons geliefde podium in de Jezuitenkerk met verschillende generaties zangeressen, brengen muziek van onder meer Libby Larsen, Joan Szymko, Kim André Arnesen en Ola Gjeilo en creeren nieuw werk van Alain De Ley, dit alles onder de toepasselijke titel "the womanly song of God". Tickets kan je hier vinden.

Tot hoors!

 

 

 

 

 

 

Kom dat zien (en beluisteren)!

U kan Amarylca aan het werk horen op volgende dagen: 

 

zondag 14 mei 2017:  Lierische Kunsten, Jezuïetenkerk, Lier:  13u - 13.45u.

met werk van Libby Larsen, Franz Schubert, Andrew Lloyd Webber en Paul Simon

 

zondag 19 november 2017: Feestconcert: The womanly Song of God, Jezuïtenkerk, Lier: 15u 

in samenwerking met het damesensemble MU6 en CC De Mol
 

 

 

Een bijzonder verjaardagscadeau...

Amarylca zong op 3 februari samen met het Vlaams Radiokoor en onder leiding van de Amerikaanse componist/dirigent Eric Whitacre "Sleep" in een weerom uitverkochte Jezuïtenkerk in Lier. Het was een unieke gebeurtenis voor het ganse meisjeskoor die kaderde in het 20-jarig bestaan dat ze momenteel vieren!

Het Vlaams Radiokoor trilde nog dagen na in de 400 luisterende zielen... de weg naar de volgende concertavonden van het VRK kan een 'bekoring' worden voor de nieuwe generatie koorzangers. 

Wie dit moment wil (her)beleven, kan een kijkje nemen op de pagina 'luisteren'.

 

Whitacre

Amarylca zingt 'sleep' olv Eric Whitacre himself

Amarylca blaast dit jaar 20 kaarsjes uit en krijgt al meteen een mooi verjaardagscadeau. Het koor is namelijk geselecteerd om het podium te delen met het Vlaams Radio Koor en de Amerikaanse dirigent en componist Eric Whitacre. 

Op 3 februari 2017 zingen we 'sleep' onde leiding van de componist himself, in de Jezuïtenkerk, om 20.15

Info en tickets: www.vlaamsradiokoor.be

Whitacre