Nieuws

NIEUWS

AMARYLCA HERFSTWEEKEND ... I-Choir! — oktober 2019


Het zijn enthousiaste tijden in het jonge dameskoor Amarylca. De spirit voor IJsland zwerft uit in allerlei voorbereidende creatieve activiteiten. We deelden onze “Imagine“ met die van Rudy Vranckx in een uniek concept op 5 oktober in de Jezuïetenkerk Lier. Sint-Gummarus was dit jaar aanwezig in een bijzondere viering op 13 oktober in ons mooie Lier!


Met gezonde blijdschap bereiden we ons voor op de viering in de majestueuze Sint-Pauluskerk Antwerpen op 3 november. Daarna is het ganse koor in organi-satorische modus naar de Scandinavische brunch en koorconcert op 1 december!


De sponsoring doet ons hartje sneller kloppen…

misschien brengt de Sint nog wat extra’s?

IJSLAND 2020augustus 2019


Wanneer 50 jonge mensen het allerliefst samen willen reizen en zingen, dan biedt IJsland een landschap waarin de natuurlijke rijkdom van zingen kan doorstromen. Naar elkaar luisteren, elkaar meenemen in verhalen, elkaar de stem geven die daar bijhoort. Zo ziet het nieuwe Amarylcaverhaal 2020 eruit. Een engagement van het ganse koor met als ‘dirigenten’ weer een jong en enthousiast A-team, dat met de gedetailleerde organisatie van dit avontuur de mogelijkheid krijgt om vaardigheden te verwerven voor de toekomst. Een schat van een uitdaging!


Wie dit ‘reizende koorproject’ financieel wil ondersteunen, geeft ons een platform om creativiteit op de wereldkaart te zetten. We zijn je dan ook ontzettend dankbaar voor die steun en ontmoeten je graag op één van onze jaaractiviteiten 2019-2020: "Zingen in de Wereld“!


Een gift kan steeds gebeuren via rekeningnummer BE62 0015 7628 5261. Voor vragen kan u contact opnemen met het koor via onze mail amarylca@hotmail.com of telefonisch op 0497/26.21.71.

SEPTEMBERNIEUWS — augustus 2018 


Beste koristen, musici actief of geliefd passief!


Amarylca, als koor van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier start in september in het nieuwe decreet van het Deeltijds KunstOnderwijs (DKO). We behouden de naam “meisjeskoor Amarylca’ binnen de cursus groepsmusiceren vanuit een stevige 20-jarige ervaring van samen koorzingen! Omdat dit startpunt ons de mogelijkheid geeft alles te ‘herbekijken’ is er momenteel veel ruimte om nieuwe vocale paden te betreden. Vocale paden die misschien leiden naar een nieuwe invulling van de wekelijkse repetities met alweer nieuwe koorzangers die ons zullen verheugen en nieuwe projecten die we samen mogen bedenken.


We zijn er ons van bewust dat de snelle digitale wereld en de vervooruitdenkende maatschappij ons op de hielen zit om onze kooragenda vol te plannen… Echter neen, wij hebben nog geen concertruimtes gereserveerd tot in 2020! 


Op zaterdag 1 september 2018 starten we wel met de “nieuwbouw” van Amarylca, een witte bladzijde, nieuwe partituren in een nieuwe structuur. Er zijn heel wat ideeën die borrelen onder de koorzangers en dirigente… Welke creaties daaruit zullen ontstaan kan je weldra lezen op deze wereldwijde bladzijde. Waar we momenteel verlangend naar uitkijken zijn de intense wekelijkse repetities op zaterdag van 10.30u - 12.30u! 


Welkom om deze repetities actief of geliefd passief te volgen.


Lieve vocale groeten,


Amarylca & Noëlle

SAVE THE DATE: AMARYLCA FEEST!september 2017


Op zondag 19 november 2017 viert Amarylca haar twintigste verjaardag. 


In samenwerking met het damesensemble MU6 en CC De Mol brengen we het feestconcert “The Womanly Song of God”. 


Dit concert zal doorgaan om 15u in de Jezuïtenkerk in Lier.AMARYLCA FOLER OG SYNGER MED MIDTVEST PIGEKOR — september 2017


Met onder meer enkele sfeervolle kerstconcerten, een onderdompeling in de wereld van Whitacre en een gesmaakt optreden op de Lierische Kunsten, hebben we onze twintigste verjaardag vorig schooljaar mooi ingezet. We zijn echter nog lang niet uitgefeest. Na een deugddoende vakantie en de geboorte van 4 verse Amarylcababy’s, is het koor weer helemaal terug om verder te zingen in feeststemming. 


Bij een verjaardagsfeest horen fijne gasten. We zijn dan ook bijzonder blij dat we binnenkort het Deens Midtvest Pigekor op Belgische bodem mogen verwelkomen. Samen met hen brengen we een heel oktoberweekend al zingend door. U kan komen luisteren op volgende momenten: • Zaterdag 14 oktober, 16u
  Evensong in de Sint-Gummaruskerk, Lier
  Met: Helicon, Midtvest Pigekor en Amarylca
  Gratis

 • Zondag 15 oktober, 10.30u
  Hoogmis in de Sint-Romboutskathedraal, Mechelen
  Met: Midtvest Pigekor en Amarylca
  Gratis

Copyright © All Rights Reserved — 2020

Gasthuisvest 50

2500 Lier